img_0910

Sted:
Ila Brainnstasjon

Tidspunkt:
kl. 12.00

Sjanger:
Norske og internasjonale viser

Beskrivelse av band/artist/utøver:
Arne Espelund har i alle år vært en synlig figur i Trondheims ringdansmiljø og kulturliv forøvrig med sitt brennende engasjement for å knytte internasjonale bånd gjennom musikk og dans. I de siste par årene har han kommet i kontakt med musikere med tilknytning til hans “andre liv” som professor emeritus på Institutt for materialteknologi ved NTNU. Her har vi sittet på et verksted og øvd inn både norske og internasjonale middelalderviser, samt flere dansbare låter fra Balkan.

Beskriv musikken/uttrykksformen/sjangeren deres:
Norske og internasjonale viser. For tiden jobber vi med temaet vann, og får dermed plass til alt fra drikkeviser til viser om havet.

1. Hva er det sprøeste du/dere har opplevd eller gjort?
Under Iladagene 2011 spilte vi “off the record” og fyllte en bakgård med danseglade mennesker på noen dagers varsel. Arne instruerte publikum mens bandet spilte. I høst satt vi fire søndager på rad i en liten stue på Sverresborg og spilte til ringdans for mange flere enn det var plass til. Tubaisten måtte nesten sette seg inni peisen i hjørnet.

2. Hva liker du/dere aller best med å drive med det dere gjør?
Vi har innsett at musikken kjenner ingen alder eller landegrenser og trives godt med aldersspennet på omkring 60 år og avstanden fra Norge til Bulgaria.

3. Hvis du/dere kunne velge akkurat hvor i verden du/dere kunne opptre – hvor ville det vært?
Vi skulle gjerne tatt en tur til Bulgaria så vokalisten vår Albena kunne vist oss hvordan det virkelig gjøres!

4. Hvorfor skal alle i Trondheim komme og se akkurat deg/dere?
Arne er en utømmelig kilde til gode historier og inspirasjon, både når det kommer til musikk og menneskeverd. Folk bør komme for å forstå at verden er full av musikk og at alder er bare et tall.

5. Hva er det beste med sommer i Trondheim?
Å spille ute!

Hjemmeside:
http://www.facebook.com/pages/Arne-Espelund-og-Vogts-Bande/147449605420963

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu