Zagroutha

Sted:
Dansescene Ila Brainnstasjon

Tidspunkt:
13.00-13.25

Sjanger:
Orientalsk dans/magedans

Beskrivelse av band/artist/utøver:
Zagroutha er en forening som ble startet i 1999 og har siden år 2000 arrangert årlige forestillinger med noe det beste Trøndelag har å by på innen magedans og orientalsk dans sammen med inviterte utenbys gjestedansere.

Beskriv musikken/uttrykksformen/sjangeren deres:
Hovedfokuset er dans og musikk fra Midt-Østen, spesielt Egypt, Tyrkia og Libanon og inkluderer både oppvisningsdanser og folkedanser. I tillegg kommer også nært beslektede musikk- og danseformer.

1. Hva er det sprøeste du/dere har opplevd eller gjort?
Inviterte med tidligere Gåte-gitarist Magnus Robot Børmark på scenen for å lage et heidundrende show med musikk og dans på Byscenen.

2. Hva liker du/dere aller best med å drive med det dere gjør?
Foruten å fysisk uttrykke den fantastiske musikken vi danser til liker vi best å opptre! Når vi trener mot mål som opptredener pusher vi oss selv til å stadig bli bedre, samt utforske nye måter å uttrykke musikken innenfor de rammene som utgjør vår dansesjanger.

3. Hvis du/dere kunne velge akkurat hvor i verden du/dere kunne opptre – hvor ville det vært?
Å danse på en stor scene som f.eks. på Trondheim Torg i strålende sol og med god stemning er en høydare om sommeren. Ellers liker vi oss både i Olavshallen og på Byscenen, og vi reiser også gjerne ut for å delta på forestillinger både andre steder i Norge og i utlandet.

4. Hvorfor skal alle i Trondheim komme og se akkurat deg/dere?
Det er få muligheter til å se orientalsk dans i Trondheim, så dette vil være en fantastisk mulighet for alle til å få et glimt av våre vakre kvinner (det er dessverre ikke så mange trønderske menn som danser, selv om disse også er hjertlig velkomne til å bli med).

5. Hva er det beste med sommer i Trondheim?
Late solskinnsdager, regnskurer, folkeliv.

Hjemmeside:
http://www.zfot.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu