Entitle

Sted:
Lamoparken

Tidspunkt:
kl. 18.30

Sjanger:
Skrangletrivelig pop

Beskrivelse av band/artist/utøver:
Entitle er Espen, Lars, Lars Jakob, Susanna og Magne, som alle bor i Trondheim.
Den 1. april 2011 hadde vi slippfest for vår selvtitulerte EP på Café 3B. Neste EP “A Thousand Strokes on Two and Four” kommer i løpet av våren. Vi har de siste to årene spilt på en rekke forskjellige scener i Trondheim, blant annet Blæst, Rockheim, Edgar, Ila Brainnstasjon og en akustisk gig på Antikvariatet.

Beskriv musikken/uttrykksformen/sjangeren deres:
Med en ekstra forkjærlighet for etterslag og effektpedaler, vokalharmonier og vekselbass, trompet, trekkspill og trombone spiller vi gitarskittenskranglende, popaktig musikk som er både alternativ og tilgjengelig på samme tid.
Både live og på plate er materialet variert, og spenner fra det kabaret-aktige til det ettertenksomme; fra det allsangvennlige til det progressive.

1. Hva er det sprøeste du/dere har opplevd eller gjort?
Vi er ikke den typen band som hopper fra hustak i syrerus, så dette punktet blir litt kjedelig. Men siden dere nå spør: Kanskje det mest sprøe var da vi pakket BMW-en til trombonisten for å dra til Larsville studio i Stugudalen. Vi tenkte vi skulle spare penger på å ikke leie henger. Resultatet var at det tok et kvarter å få bandet inn og ut av bilen. Det var et salig tetris-aktig prosjekt hver gang. Når bilen var ferdig pakket gikk det nesten ikke an å se menneskene som satt inni den. Nei, det var vel ikke så sprøtt. Det var mest ubehagelig. Spesielt for trommisen som satt med cymbalbaggen på tærne fra Trondheim til Tydal.

2. Hva liker du/dere aller best med å drive med det dere gjør?
Det morsomste er å spille konserter. Punktum. Det nest morsomste er å møtes for å øve og utvikle sangene. Vi har det veldig kjekt sammen.

3. Hvis du/dere kunne velge akkurat hvor i verden du/dere kunne opptre – hvor ville det vært?
Steike, det er et vanskelig spørsmål. Orange på Roskilde kanskje. Sånn litt tidlig på dagen mens solen fremdeles er oppe, slik at vi kan se alle de blide og solbrune ansiktene i publikum.

4. Hvorfor skal alle i Trondheim komme og se akkurat deg/dere?
Fordi vi spiller trivelig, fengende upretensiøs poprock med innslag av pretensiøse taktskifter som vil få deg i godt humør enten det pøser ned eller sola skinner. Og fordi vi spiller ukulele nesten uten ironi.

5. Hva er det beste med sommer i Trondheim?
At byen virker å roe seg ned noen hakk og alt og alle blir mer avslappet og roligere. Og pils i parken. Mmm, pils i parken…

Hjemmeside:
https://www.facebook.com/entitle

Streaming:
https://soundcloud.com/entitle/sets/entitle-ep-2/s-lNC0Y

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu