(Foto: Andre Elbing)

Når/hvor:

14.00 Dansescenen (Torvet)

Musikkform/sjanger

Orientalsk dans

Kort beskrivelse

Bente har danset orientalsk dans i 12 år, og gått kurs hos mange av Norges og verdens mest kjente instruktører innen sjangeren. Bente har nå begynt med å lage egne koreografier og opptrer jevnlig på show og oppvisninger.

Beskriv kort musikken/uttrykksformen/sjangeren din

Bente skal opptre til en madjensi som heter ” Amir and the Princess” av Amir Sofi. En madjensi er startnummeret på et lengre show i Egypt og inneholder masse teknikk og briljering og skal presentere danseren og hennes dyktighet.  Madsjensien er lang og inneholder en rekke rytmeskift og gjerne også innslag fra ulike stilarter og skal gi en forsmak på det som kommer i resten av showet, omtrent som en overtyre i musikkens verden. Dersom man velger å starte showet med slør er det vanlige i egyptisk tradisjon å slenge det fra seg etter introduksjonen.

1. Hva drømmer du/dere om?

Jeg drømmer om å kunne fortsette med denne vakre danseformen, og opptre og også fortsette ta kurs for å bli bedre. Jeg drømmer også om å kunne reise til blant annet Egypt og Tyrkia for å lære mer om dansen og kulturen den kommer fra.

2. Hvem er din/deres typiske fan?

Tror ikke jeg har noen fans enda, men håper og tror de fleste, fra ung til gammel, vil sette pris på å se på fin dans.

3. Hvis du/dere kunne velge akkurat hvor i verden du/dere kunne opptre – hvor ville det vært?

Kairo

4. Hva er det beste med sommer i Trondheim?

Trondheim er en vakker og intim by, med alle fasiliteter nært. Jeg synes det er så vakkert med alle de fargerike trehusene, som kommer til sin rett med en frodig og grønn sommer, og både fjell og sjø rett i nærheten!

5. Hvis du/dere har opptrådd på Musikkfest før, hva husker du best?

Video

https://www.youtube.com/watch?v=ziz_ICyaGPs&feature=youtu.be

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu