Når/hvor:

12.00 TOBB-scenen (Lilletorget)

Musikkform/sjanger

Roots

Kort beskrivelse

Hummingbirds er en trio fra Trondheim, bestående av Ellen Klemp (leadvokal), Bjørn Skjetneli, (gitar, hca, vokal) og Bjørn Saksgård (gitarer, vokal).

Ellen Klemp og Bjørn Saksgård har spilt sammen i en rekke band siden 1981 og også gjort enkelte duojobber tidligere. Sommeren 2013 jammet de med Bjørn Skjetneli, og vips var
en ny konstellasjon født. De møttes, bestemte seg for å satse på et akustisk uttrykk med fine melodier og plukket ut endel låter alle tre hadde lyst til å spille. Det ble mest ballader i starten, men repertoaret utvider seg og det er kommet inn et par blueslåter og noen litt mer up-tempo. Og trestemt sang over hele linja.

Siden debuten, i desember 2013, har de spilt en rekke konserter, bl.a Nidaros Blues 2014, Danmark, Blues in Hell, Røros og Trondheim. Nå står Tromsø, Senja, Trondheim, Dublin og Danmark igjen for tur.

Alle “kolibriene” har egne musikkarrierer, Ellen er vokalist i Body & Soul, Bjørn Skjetneli spiller i Pulsator og flere andre band, og Bjørn Saksgård har sitt eget band DNB, blant annet. Hummingbirds spiller låter som få andre presenterer i dag, men som mange har et forhold til. Richard Thompson, Bonnie Raitt, The Band, Dylan o.a. gir en pekepinn om hvor repertoaret er hentet fra. Roots er vel et greit begrep for genre – med innslag av soul, blues, country og folk music. Flerstemt sang og enkle, smakfulle arrangement er bærebjelken i uttrykket. Møt opp og opplev noe vakkert!

Video

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu