Når/hvor:

12.25 – Torvet

Sjanger/uttrykk:

Blues og roots

Kort beskrivelse:

18 år etter at Bjørn Saksgård startet bandet (da under navnet Bjørn Saksgård & the Joyscouts) og med tre CD-utgivelser i kofferten, føler han nå et behov for å gå litt tilbake til røttene; blues og roots!

Bandet har vært gjennom en rekke faser siden starten i 1998. Da Saksgård i 2004 begynte å skrive og fremføre eget stoff på rugeldalsdialekt, ble uttrykket mer akustisk vise- og rockpreget. I 2008 tok de inn blåserekke og ble mer elektrisk og tøffere i uttrykket, tøffere i trynet!

Nå føler opphavsmannen behov for å omfavne sitt opprinnelige uttrykk og spille mer bluesy. Fortsatt vil det være elektrisk, men med et åpnere og mer “rootsy” lydbilde. Mange av låtene fra er beholdt, men nye låter er kommet til, og med nye arrangement på det gamle stoffet låter det friskere og ærligere enn noensinne. Lydbildet er blitt åpnet opp for å gi rom for mer dynamikk og mer luft i uttrykket. Dette gjør også at sangen og tekstene kommer bedre frem, noe som er helt essensielt når man skal fremføre låter på morsmålet. Stilen er innenfor det litt utvidete bluesbegrepet med innslag av både soul, funk og country – og litt jazz.

Medlemmer:

  • Bjørn Saksgård – vokal, el-gitar, akustisk gitar og dobro/slidegitar
  • Bård Svendsen – kor, orgel, piano
  • Nils Åge Nonstad – kor, kontrabass
  • Dag Erland Kittilsen – trommer

Close Menu