Når/hvor:

16.45 – Torvet

(spiller også på kvelden på Trondheim Bluesklubb, men utenom Musikkfest)

Sjanger/uttrykk:

Nyblues

Kort beskrivelse:

Det er selvsagt solisten selv, Marie Kristin Dale, som er midtpunktet i MK’s Marvellous Medicine. Hennes ferdigheter som gitarist er alene gode nok til å skape en karriere. Legg til hennes soul-inspirerte sang, låter og bandlederegenskaper, så har du supertalentet fra Bergen.

MK har samlet en trio for å sette sine musikalske ambisjoner ut i livet. Fast makker på trommer er «lokomotivet»fra Haugesund, Felix N Rudi. På bass finner vi Ålesunderen Stian Brungot.MK’s Marvellous Medicine er en sammensveiset trio, ikke en solist med komp. Marie Kristin lager ny og frisk gitar-musikk. Inspirasjonskilder er Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Susan Tedeschi, Amy Winehouse og Beatles. MK og trioen finner også inspirasjon i nyere musikalske uttrykk som hip-hop og beatbasert musikk.

MK’s Marvellous Medicine platedebuterte sommeren 2014 med singelen «Into The Sunset/Chasing Life». Debutalbumet kom 29. januar 2016. Første singel fra albumet var “When You’re Young”. Den ble A-listet på Ordentlig Radio og ble nr.1 Topp 40 listen til Radio 102 i Haugesund. Den ble også spilt mye på Radio Ålesund. Debutsingelen ble blitt spilt på NRK musikkprogrammer Bluesasylet NRK Radio Rock og Stjernepose. Den ble også spilt på legendariske, Radio Caroline(UK).Produsent er legendariske Yngve L. Sætre. Debutalbumet er gitt ut av Apollon Records, og distribueres av Border Music.

MK’s Marvellous Medicine har skapt sitt gode rykte og publikum på veien. De har spilt på små og store scener på fra Ålesund til Fredrikstad. Allerede før første singel sto det på festivalprogrammet til Notodden Bluesfest. Sommeren 2016 blir trioen å se på Bergenfest, Vikedal Rootsfestival, Månefestivalen, Rekordfestivalen, Canal Street, Codstock og Tysnesfest. Flere festivaler kunngjøres etterhvert.

Sagt om Marie Kristin Dale og MK’s Marvellous Medicine!

“Marie Kristin Dale spiller allerede som en mester”, Dagbladet
“Post Hendrix” – Reiersrud og Borge på NRK Bluesasylet
“Dette sparker bra!” – Bård Ose på Radio Rock, NRK
“En maktdemonstrasjon” – O.M Kvamme, Hardanger Folkeblad
“Klar for å ta Norge med storm!” – Bluesnews
“Rått, jeg likte det godt”, Tarjei Strøm på Stjernepose, NRK P13
“..også som låtskriver, imponerer hun” – musikknyheter
“Rått ned til beinet. MK gir deg medisinen!” – Fjellparkfestivalen
“We want to hear more from this band from Norway”, Radio Caroline, UK
“Et sjarmtroll”? – legendariske Rolf Graf som tok henne med i sitt eget band
“Hun har spilt gitar siden hun var tre!!”- Lars Lillo Stenberg

Close Menu